Trinxat de la Cerdanya

Ingredients

Per a 4 persones

500gr Patata mona lisa
5 All
8 cullerades soperes Oli d’oliva
8 Tiras Cansalada iberìca
1 Cullereta de cafe Pebre roig de la vera
1 col

Elaboració

Dificultat: Baixa

Temps de elaboració: 40m

• Col·locarem les patates rentades i senceres sense pelar en aigua i portarem a ebullició. Controlarem amb un escuradents que estiguin tendres. Una vegada les traiem de l’aigua deixem refredar i pelem. (Reservem)
• Tallarem la col i rentarem totes les fulles rebutjant les primeres que estan mes verdes i les portarem a ebullició durant 10 minuts.
• Transcorreguts els 10 minuts passarem les fulles a un bol amb aigua freda si és possible amb gel per a poder tallar la cocció i recuperar la clorofil·la d’aquestes fulles (Reservem)
• D’altra banda pelarem els alls i els laminarem, col·locarem en un recipient 8 cullerades soperes d’oli d’oliva i confitarem a foc lent els alls juntament amb el pebre roig que el tirarem en l’oli quan ja estiguin confitats els alls i l’oli ja estigui una mica mes fred, d’aquesta maneres evitarem que es cremi el pebre roig. (Reservem)
• Tallarem quatre tires de cansalada viada en daus i passarem per una paella amb dues cullerades d’oli soperes fins que quedin daurades. (Reservem)
• Les altres quatre tires les passarem per la mateixa paella mes tarda per a daurar-les i acabar el plat col·locant damunt del trinxat. (Reservem)
• Agafem les patates i la col i la picarem amb ajuda d’una vareta i barrejarem bé homogèniament, afegirem la cansalada viada en daus l’oli amb els alls i el pebre roig i barrejarem, rectificarem de sal al gust.
• Col·locarem una paella amb una cullerada d’oli i tres cullerades soperes de la mescla de patata i col i anirem voltejant com una truita perquè el trinxat agafi un color torrat , és important que es vagi torrant per tots els costats.
• Només ens queda posar aquesta mescla en un plat amb ajuda d’un motlle rodó i culminar amb la cansalada viada sencera i ben torrada. Afegir quatre gotetes d’oli d’oliva i llest per a menjar.

¿Vols ser el primer en conèixer les novetats, cursos, tallers de cuina i receptes?

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies i ho rebràs al teu email.

SUBSCRIURE'M
Scroll to Top