
Ingredients
Per a 6 persones
20 cl Brandi o conyac
7 Ceba dolça fresca
55gr Mantega
120gr Formatge gruyere
1 Ram Farigola
2 Litres Brou de pollastre
12 Llesques de pa
3 cullerades soperes Farina
3 cullerades soperes Oli d’oliva
Elaboració
Dificultat: Baixa
Temps de elaboració: 45m
- Pelem i tallem en juliana fina les cebes dolces. Reservem en un bol.
En una cassola gran, escalfem l’oli en el fons de la cassola. Afegim la mantega, Quan s’hagi fos i barrejat amb l’oli d’oliva introduïm les cebes i l’all tot molt ben picat. Afegim també una mica de sal i pebre negre.
Ofeguem fins que la ceba quedi transparent o translúcida, no ha d’agafar color.
Aquest procés és lent perquè volem tenir la ceba tova sense que es cremi. Amb foc molt suau trigarem uns 20-25 minuts.
Empolvorem la farina en la cassola i removem amb cura per a barrejar-la bé. Afegim el brandi i deixem 1-2 minuts que s’evapori.
Introduïm el brou, de carn o de pollastre lliure elecció, i portem a ebullició. Deixem 15-20 minuts a foc molt suau i removent cada 2 minuts per a evitar que la farina se’ns pegui en el fons de la cassola.
A meitat de cocció afegirem la ram de farigola lligada amb cordill de cuina.
Tallem en llesques fines el pa i torrem lleugerament. Untem amb un tros d’all i col·loquem en la superfície dels bols.
Empolvorem amb el formatge gruyère. Fiquem al forn pre-escalfat a 200″ C. Gratinem a 220 C durant 5-6 minuts i servim immediatament ben calent.
Decorarem empolvorant una mica de fulles de farigola fresca.