
Ingredients
Per a 4 persones
Elaboració
Dificultat: Baixa
Temps de elaboració: 35m
• En un recipient amb aigua escaldarem durant 20 segons el manoll d’alfàbrega i el traurem ràpidament a un bol amb gel per a refredar-lo, una vegada fred l’escorrerem molt bé i ho col·locarem en el got de la batedora juntament amb un polsim de sal i 10 cullerades d’oli d’oliva, triturarem bé fi i ho colarem en colador el més fi possible. (Reservem)
• D’altra banda agafarem els lloms del salmó i li llevarem la pell, els marcarem pel costat on no té pell a foc mitjà fins que aquest bé daurat, una vegada daurat per un sol costat el passarem a una placa del forn i posarem 20 minuts a 180gr. a dalt i a baix.
• Mentrestant prepararem la salsa, en un cassó col·locarem el suc de les 2 taronges i la soia quan comenci a bullir traiem del foc i li afegim el midó de blat de moro “Maicena” diluïda amb una mica d’aigua freda fins a lligar la salsa.
• Només ens queda presentar, traiem el salmó del forn el col·loquem en paper absorbent parell treure l’excés d’oli, col·loquem en el plat, posem la salsa per damunt i decorem amb unes gotes de l’oli d’alfàbrega. No oblidis agitar bé l’oli d’alfàbrega abans de decorar-lo ja que si no està ben homogeni sol sortiria oli.