Crema Catalana

Ingredients

Per a 4 persones

15gr Maicena
4 Gemmes d’ous
500ml Llet
1 Ram Canyella
60gr +1 cullerada sopera per crema per a caramel·litzar Sucre
1/2 Pell de Taronja
1/2 Pell de llimona

Elaboració

Dificultat: Mitjana

Temps de elaboració: 45m

• Treu-li la pell a la taronja i a la llimona però només la part més superficial de manera que no arrossegui part blanca, La part blanca amarga
• En un cassó a foc mitjà posa la llet juntament amb la branca de canyella i la pell de la taronja i la pell de la llimona. Just abans que comenci a bullir retira el cassó del foc.
• Mentrestant, en un bol posa els rovells d’ou juntament amb el sucre i el midó de blat de moro “Maicena” i bat-lo tot fins que quedi una mescla cremosa i homogènia
• Aboca en el bol la llet infusionada a poc a poc i fent-la passar per un colador perquè es quedin en ell les pells dels cítrics i la branca de canyella. Remou la mescla.
• De nou aboca la mescla en el cassó que havies utilitzat i posa’l a foc sota mentre remous sense parar perquè no se’t pegui alhora que es va espessint. Veuràs que passats uns minuts comença a espessir gairebé de cop. És llavors quan la retirarem del foc.
• Reparteix-la en els motlles o recipients en els quals la vagis a servir, Si no et queda molt llisa per dalt pots allisar-la amb una espàtula.
• Quan estigui fregeixi pots introduir els recipients en la nevera perquè reposi almenys 6 hores.
• Abans de servir-la escampa sucre per damunt i Caramel·litza el sucre amb ajuda d’un bufador i llest per a servir.

¿Vols ser el primer en conèixer les novetats, cursos, tallers de cuina i receptes?

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies i ho rebràs al teu email.

SUBSCRIURE'M
Scroll to Top